Vestafrikansk inspireret dans med Oja

Vestafrikansk inspireret dans

“Iklædt deres velkendte gule og sorte dragt entrer Oja-danserne scenen på mest smidige og indtagende facon. Som en slange smyger gruppens på alle måder farverige medlemmer sig ind fra siden og baner sig bugtende vej ind til midten med indbydende bevægelser og en smuk, repetitivt funderet sang.

Og så er scenen ellers sat for en fuldstændig forrygende opvisning i vestafrikansk inspireret dans og trommespil af ypperste format. Med en overvældende energi, masser af smil undervejs og et ubegribeligt overskud. Oja er ganske enkelt et ekstremt humørsmittende bekendtskab.

Den ene mere indpiskende og medrivende koreografi efter den anden sikrer et konstant dynamisk udtryk, men der er også plads til mere tilbagelænede og eftertænksomme stunder, og denne vekselvirkning er med til at gøre Oja til noget ganske særligt. Man ved aldrig helt, hvad der venter lige om hjørnet, men på drøncharmerende vis lykkes det gang på gang gruppen at få revet publikum med.

Stemningen intensiveres i løbet af showet, hvor tilskuere gradvist klapper mere og mere ihærdigt og i øvrigt ikke kan lade være med at danse med i det små. Oja-medlemmernes helt specielle og voldsomt imponerende solodanse er med til at løfte stemningen helt op i himlen.

Det syder og bobler frydefuldt af forventningsglæde, når et par af danserne i de korte pauser mellem hoveddansene pludselig hopper frem foran de andre og hér træder i ærefrygtindgydende solo-karakter over for den så dynamiske tromme-sektion. En blanding af indstuderede tricks og på stedet improviserede bevægelser skaber til sammen en sjældent set vitalitet, og der er noget overrumplende over at bevidne, hvor frygtløst danserne kaster sig ud i løjerne og spiller op til såvel publikum som den så kolossalt velspillende og minutiøst præcise trommegruppe, der hele vejen igennem showet sikrer en fænomenal fremdrift.”

Pelle Lohmann, musikanmelder og PR manager, Voxhall.

Vestafrikansk inspireret dans